Σελίδες

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Κοτοκροκέτες με χεοροποίητη σως Jack Daniels.



Υλικά:

 Για το κοτόπουλο:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα (απ' τις λίγες φορές που ίσως το σπορέλαιο να είναι προτιμότερο από ελαιόλαδο)
  • σουσάμι για γαρνίρισμα(προεραιτικό)

Για το σως:
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2/3 κούπας νερό
  • 1 κούπα χυμό ανανά
  • 1/4 κούπας teriyaki sauce
  • 1 κουταλιά soy sauce
  • 1 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά Jack Daniels Whiskey
  • 1 κουταλιά λιωμένο ανανά
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιεν
Εκτέλεση:

Ετοιμασία της σωσ Jack Daniels :
  • Κόβουμε 2 εκατοστά από το κεφάλι του σκόρδου όπως είναι ολόκληρο και τις ρίζες και να στέκεται. 
  • Αφαιρούμε τόση φλούδα ώστε να μείνει αρκετή για να συγκρατεί τις σκελίδες μαζί. 
  • Το βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° για 1 ώρα. 
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγη ώρα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το χυμό ανανά, την teriyaki sauce, την soy sauce και τη ζάχαρη σε μέτρια/δυνατή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι το μείγμα να βράσει οπότε χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι το μείγμα να γυαλίσει. 
  • Πιέζουμε τις άκρες από το κεφάλι του σκόρδου μέχρι να βγει η ψημένη κρέμα σκόρδου.
  • Μετράμε 2 κουταλάκια του γλυκού και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι χτυπώντας ελαφρά να ενσωματωθεί με τη σάλτσα. 
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε το μείγμα να γυαλίσει για 40-50 λεπτά ή μέχρι η sauce να μείνει η μισή και να γίνει παχιά σαν σιρόπι. Προσέχουμε να μην παραβράσει, γιατί καίγεται.
  • Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών.  
  • Ανακατεύουμε τη φρυγανιά, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα σε ένα πιάτο
  • Χτυπάμε το αυγό
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά
  • Περνάμε τα κομματάκια του κοτόπουλου από το αυγό και έπειτα από το μείγμα που ετοιμάσαμε.
  • Όταν το λάδι κάψει, πετάμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου
  • Τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν και έπειτα τα βάζουμε σε αποrροφητικό χαρτί.
  • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου