Υλικά:
Για το κοτόπουλο:
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα (απ' τις λίγες φορές που ίσως το σπορέλαιο να είναι προτιμότερο από ελαιόλαδο)
- σουσάμι για γαρνίρισμα(προεραιτικό)
Για το σως:
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2/3 κούπας νερό
- 1 κούπα χυμό ανανά
- 1/4 κούπας teriyaki sauce
- 1 κουταλιά soy sauce
- 1 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά Jack Daniels Whiskey
- 1 κουταλιά λιωμένο ανανά
- 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιεν
Ετοιμασία της σωσ Jack Daniels :
- Κόβουμε 2 εκατοστά από το κεφάλι του σκόρδου όπως είναι ολόκληρο και τις ρίζες και να στέκεται.
- Αφαιρούμε τόση φλούδα ώστε να μείνει αρκετή για να συγκρατεί τις σκελίδες μαζί.
- Το βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° για 1 ώρα.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγη ώρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το χυμό ανανά, την teriyaki sauce, την soy sauce και τη ζάχαρη σε μέτρια/δυνατή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι το μείγμα να βράσει οπότε χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι το μείγμα να γυαλίσει.
- Πιέζουμε τις άκρες από το κεφάλι του σκόρδου μέχρι να βγει η ψημένη κρέμα σκόρδου.
- Μετράμε 2 κουταλάκια του γλυκού και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι χτυπώντας ελαφρά να ενσωματωθεί με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να γυαλίσει για 40-50 λεπτά ή μέχρι η sauce να μείνει η μισή και να γίνει παχιά σαν σιρόπι. Προσέχουμε να μην παραβράσει, γιατί καίγεται.
- Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών.
- Ανακατεύουμε τη φρυγανιά, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα σε ένα πιάτο
- Χτυπάμε το αυγό
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά
- Περνάμε τα κομματάκια του κοτόπουλου από το αυγό και έπειτα από το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Όταν το λάδι κάψει, πετάμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου
- Τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν και έπειτα τα βάζουμε σε αποrροφητικό χαρτί.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου