Σελίδες

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Κεφτεδάκια γεμιστά!

 

 

Υλικά

Για 4-6 άτομα

  • 600 γραμμάρια κιμά
  • 2 αυγά
  • 1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • ½ φραντόλα ψωμί ( 2-3 ημερών)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 ποτήρι του λικέρ ούζο
  • Αλέυρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα ή φέτα κομμένη σε κύβους


Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό. Αφαιρούμε με τα χέρια μας ή με ένα μαχαίρι την κόρα.
Όταν το ψωμί τραβήξει αρκετό νερό, το στύβουμε και χύνουμε το νερό.

Στο ίδιο μπολ, βάζουμε τον κιμά και τον ζυμώνουμε καλά  με την ψίχα του ψωμιού.Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε ακόμα τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο, το ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά.

Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για μια ώρα.
Όταν το βγάλουμε μπορούμε να πλάσουμε τα κεφτεδάκια. Αρχικά ανοίγετε το μείγμα περιμετρικά της παλάμης και σε κάθε μείγμα κιμά βάζετε και ένα κομμάτι τυριού, κλείνετε προσεκτικά από όλες τις μεριές και πλάθετε σε μπαλάκι.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο για 3 -4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου