Σελίδες

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Πίτα με αρνί και βερύκοκα!




Υλικά:

  • 1.5 κιλο αρνι κομμένο σε μπουκιές
  • 60 ml ηλιέλαιο
  • 750 γρ. κρεμμύδια σε κύβους
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. πελτέ ντοματάς
  • 250 ml ζωμό αρνίσιο/κρέατος
  • 500 γρ. βερύκοκα κονσέρβα (σε φυσικό χυμό)
  • 2 κ.σ. σάλτσα δυόσμου
  • Αλατοπίπερο
  • Ζύμη – κουρού ή σφολιάτα

Εκτέλεση:

  • Βάλτε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Σωτάρετε τούς κύβους αρνιού μεχρι να σφραγισθούν και να πάρουν χρώμα.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια. Αλάτι & πιπέρι. Μαγειρέψτε τα υλικά μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέστε το αλεύρι και τον πελτέ, αφήστε να βράσουν για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέστε το ζωμό και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι το κρέας να ειναι τρυφερό. Όσο περισσότερο χρόνο τόσο καλύτερα.
  • Σουρώστε τα βερύκοκα και προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζι με τη σάλτσα δυόσμου. Ελεγξτε αν χρειάζεται περισσότερο αλατοπίπερο.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε ενα βαθύ πυρέξ και καλύψτε το με τη ζύμη, κόβωντας τα κομμάτια που περισσεύουν έξω απο το πυρέξ έτσι ώστε η ζύμη να κολλάει στην περίμετρο του ταψιού μας. Αλείψτε τη ζύμη με αυγό (με λιγο νερό μέσα).
  • Κάντε με ένα μαχαίρι 6 τρύπες στη ζύμη και βάλτε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς. Αφήστε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η ζύμη ( περιπου 30-40 λεπτά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου