Σελίδες

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Παγωτογλυκό με καραμέλα και μπανάνες!



Υλικά:



  • 1κούπα αλεύρι
  • ¼ κγ αλάτι
  • ½ κγ baking powder
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/3 κούπα ζάχαρη
  • 1/3 κούπα βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 κούπα μπανάνες ώριμες
  • 1 κγ χυμός λεμονιού
  • 300 γραμμάρια παγωτό γεύσης κρέμα καραμέλα.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 C. Για να ψήσετε το κέικ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμα διαμέτρου 25 εκατοστών στην οποία θα τοποθετήσετε λαδόκολλα ή αντίστοιχο τσέρκι το οποίο θα τοποθετήσετε σε ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύετε το αλεύρι ,το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Ενσωματώνετε τις μπανάνες και τον χυμό λεμονιού και τέλος το μίγμα με το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να γίνει εντελώς ομοιογενής. Τοποθετείτε τη ζύμη στο ταψί που έχετε προετοιμάσει κατάλληλα και ψήνετε για 18-22 λεπτά, μέχρι που αν τρυπήσετε με μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει έξω καθαρό. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς και εν τω μεταξύ αφήστε το παγωτό εκτός κατάψυξης να μαλακώσει. Όταν κρυώσει το κέικ, κόψτε το με μαχαίρι στα 2 οριζόντια. Τοποθετείστε το μαλακωμένο παγωτό πάνω στο κάτω μισό, απλώστε ομοιόμορφα και καλύψτε με το άλλο μισό. Τοποθετείστε το γλυκό στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου