Τάρτα με κρέμα από γάλα. Απολαύστε την…
Υλικά:
- 200γρ. μπισκότα με καρύδα
- 400γρ. συμπυκνωμένο γάλα
- 700ml βραστό νερό
- 15ml βούτυρο
- 40γρ. καλαμποκάλευρο
- 50ml κρύο νερό
- 2 μεγάλα αυγά, με διαχωρισμένο τον κρόκο από το ασπράδι
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- ξύσμα από 1 μανταρίνι
- λεπτοθρυμματισμένη κανέλα για το πασπάλισμα στην κορυφή
- Τοποθετούμε τα μπισκότα κοντά μεταξύ τους πάνω στον πάτο μιας ελαφρώς βουτυρωμένης ταρτιέρας. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μία ορθογώνια ή τετράγωνη ταρτιέρα, γιατί τα μπισκότα της ταιριάζουν καλύτερα.
- Τοποθετούμε το συμπυκνωμένο γάλα, το βραστό νερό, τη βανίλια, το ξύσμα και το βούτυρο σε μία μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει.
- Στο μεταξύ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο και το κρύο νερό για να φτιάξουμε μία πάστα, προσθέτουμε τους δύο κρόκους και το αλάτι και τα χτυπάμε ελαφρώς.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύουμε μέσα το μείγμα του κορν φλάουρ γρήγορα, στη συνέχεια επιστρέφουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι το μείγμα να πήξει. Θα συμβεί γρήγορα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα καθαρό μεταλλικό μπολ μέχρι να σχηματιστούν οι δύσκαμπτες αιχμές, γρήγορα χτυπάμε μέσα στο μείγμα 1 κουταλιά της σούπας από το ζεστό μείγμα, στην συνέχεια προσθέτουμε 1/3 του μείγματος ασπραδιών στο ζεστό μείγμα και χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ασπραδιών στην καυτή κρέμα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση μπισκότων και την αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει πλήρως. Χρειάζεται περίπου 4 ώρες τουλάχιστον.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα πάνω από την κορυφή της τάρτας και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου