Σελίδες

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Κοτόπουλο με μπρόκολο και μανιτάρια

Κοτόπουλο με μπρόκολο και μανιτάρια 
 
Είναι πολύ πιθανόν να έχετε φάει αυτό το φαγητό σε ασιατικά εστιατόρια. Είναι ένα ελαφρύ και ταυτόχρονα πολύ νόστιμο πιάτο γεμάτο πρωτεΐνες και βιταμίνες. Η σάλτσα έχει τέλεια υφή και σύσταση. Το μαγικό που έχει αυτό το πιάτο είναι ότι σε κάνει να αγαπήσεις το μπρόκολο (και είναι λίγες οι φορές που γίνεται αυτό). Είναι μαγειρεμένο με τον πιο νόστιμο τρόπο.
Κοτόπουλο με μπρόκολο και μανιτάρια. Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο!

Υλικά:
  • 450γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε κομμάτια
  • ¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • ¼ φλιτζανιού μέλι
  • ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, αποφλοιωμένο και τριμμένο
  • 2 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο, προαιρετικό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 φλιτζάνια μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 340γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση:
  1. Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι κάθε λίπος από το στήθος κοτόπουλου και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το στήθος κοτόπουλου με ¼ φλιτζανιού αλεύρι μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα με αυτό. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο (αφήνουμε το υπόλοιπο αλεύρι στο μπολ – θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα για τη σάλτσα).
  2. Για τη σάλτσα: Στο μπολ με το υπόλοιπο αλεύρι, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου, ¼ φλιτζανιού μέλι, ¼ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας, ½ κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ, 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο και 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο (αν χρησιμοποιούμε) και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Αφήνουμε το κοτόπουλο να καθίσει για ένα λεπτό πριν το ανακατέψουμε, στη συνέχεια, σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Προσθέτουμε άλλη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε το μπρόκολο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες στο τηγάνι και ανακατεύουμε-σοτάρουμε για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το μπρόκολο γινεί τραγανό-τρυφερό.
  5. Ανακατεύουμε πάλι την σάλτσα και στη συνέχεια, την ρίχνουμε στα ζεστά λαχανικά. Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα το κοτόπουλο και ψήνουμε άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ζεσταθούν όλα καλά. Αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε ζεστό πάνω από ρύζι.

1 σχόλιο:

  1. Σας παρακαλώ όπως αφαιρέσετε την φωτογραφία μου από το header τους μπλογκ σας ην οποία έχετε πάρει αυθαίρετα από αυτή μου την ανάρτηση (http://greekmylittleexpatkitchen.blogspot.nl/2013/04/blog-post_22.html) και χωρίς την άδειά μου!
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή