Σελίδες

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Μπουκιές cheesecake με φράουλες

Μπουκιές cheesecake με φράουλες 
 
Ένα κλασσικό και αγαπημένο cheesecake με λίγο πιο ξινή γεύση από όσο το περιμένετε. Χρησιμοποιούμε ξινή κρέμα και αυτό του δίνει μία παραπάνω ξινή γεύση σε συνδυασμό με την ζάχαρη και το μέλι όμως το αποτέλεσμα είναι άψογο. Μπορείτε με την ίδια ποσότητα υλικών να φτιάξετε ένα μεγάλο cheesecake. Οι μπουκιές είναι μία ωραία ιδέα σε έναν μπουφέ γλυκών ή σε ένα τσάι όταν έχετε φτιάξει πολλά και διαφορετικά γλυκά.
Μπουκιές cheesecake με φράουλες. Μία σταθερή γλυκιά αξία…
Υλικά:
Για την κρούστα:
  • 1 3/4 φλιτζάνι ψίχουλα από μπισκότα (περίπου 30 τετράγωνα μπισκότα)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
Για γέμιση cheesecake:
  • 4 πακέτα (220γρ.) τυρί κρέμα, μαλακό
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
Για επικάλυψη με ξινή κρέμα και μέλι:
  • 1 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για επικάλυψη:
  • μέλι (προαιρετικό)
  • φράουλες σε φέτες
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, αφήνοντας 2,5 εκατοστά αλουμινόχαρτο πάνω τις άκρες να εξέχει. Το αφήνουμε στην άκρη.  Για την κρούστα, σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθεί με τα υλικά. Πατάμε το μείγμα στο κάτω μέρος του έτοιμου ταψιού.
  2. Για την γέμιση, σε ένα πολύ μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Χτυπάμε μέσα και το αλεύρι μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ανακατεύουμε μέσα και την ξινή κρέμα. Χύνουμε την γέμιση στο ταψί πάνω στην κρούστα. Ψήνουμε για 40 λεπτά.
  3. Για επικάλυψη με ξινή κρέμα και μέλι, σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε μαζί την ξινή κρέμα, το μέλι και την βανίλια. Βγάζουμε το cheesecake από τον φούρνο. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο καυτό cheesecake. Ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε το ταψί πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσει, για 1 ώρα. Το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  4. Χρησιμοποιώντας το αλουμινόχαρτο που εξέχει βγάζουμε το γλυκό από το ταψί. Κόβουμε σε 54 κομμάτια-μπουκιές. Βάζουμε πάνω σε κάθε τετράγωνο από μια φέτα φράουλα. Εάν θέλουμε, περιχύνουμε με επιπλέον μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου