Μπουκιές cheesecake με φράουλες. Μία σταθερή γλυκιά αξία…
Υλικά:
Για την κρούστα:
- 1 3/4 φλιτζάνι ψίχουλα από μπισκότα (περίπου 30 τετράγωνα μπισκότα)
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 4 πακέτα (220γρ.) τυρί κρέμα, μαλακό
- 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
- 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
- 1 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα
- 1/4 φλιτζανιού μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- μέλι (προαιρετικό)
- φράουλες σε φέτες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, αφήνοντας 2,5 εκατοστά αλουμινόχαρτο πάνω τις άκρες να εξέχει. Το αφήνουμε στην άκρη. Για την κρούστα, σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθεί με τα υλικά. Πατάμε το μείγμα στο κάτω μέρος του έτοιμου ταψιού.
- Για την γέμιση, σε ένα πολύ μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Χτυπάμε μέσα και το αλεύρι μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ανακατεύουμε μέσα και την ξινή κρέμα. Χύνουμε την γέμιση στο ταψί πάνω στην κρούστα. Ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Για επικάλυψη με ξινή κρέμα και μέλι, σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε μαζί την ξινή κρέμα, το μέλι και την βανίλια. Βγάζουμε το cheesecake από τον φούρνο. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο καυτό cheesecake. Ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε το ταψί πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσει, για 1 ώρα. Το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Χρησιμοποιώντας το αλουμινόχαρτο που εξέχει βγάζουμε το γλυκό από το ταψί. Κόβουμε σε 54 κομμάτια-μπουκιές. Βάζουμε πάνω σε κάθε τετράγωνο από μια φέτα φράουλα. Εάν θέλουμε, περιχύνουμε με επιπλέον μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου