Σελίδες

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Μπισκότα με μέλι και σοκολάτα


Μπισκότα με μέλι και σοκολάτα 
 

Υλικά:
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα (ή και κρέμα γάλακτος)
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι
  • 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και το μέλι σε μία κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις φτάνει σε σημείο βρασμού, περιμένουμε ένα λεπτό και στη συνέχεια, το βγάζουμε από την θερμότητα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τα αμύγδαλα, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού, σιγά-σιγά τα προσθέτουμε στο υγρό μείγμα φροντίζοντας να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να καθίσει για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να το επεξεργαστούμε με τα χέρια, ακόμα και αν δεν το κάνουμε αυτό.
  2. Αν το μείγμα έχει πήξει όταν επιστρέψουμε σε αυτό, το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό ή δύο.
  3. Απλώνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σε μέγεθος μπάλες μείγματος πάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί, αφήνοντας περίπου 6 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους, διότι θα απλωθούν πολύ. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 6-8 λεπτά. Μόλις στο κέντρο τους αρχίζουν να βγαίνουν φυσαλίδες και να παίρνουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο. Αμέσως αφαιρούμε την λαδόκολλα με τα μπισκότα από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν στον πάγκο. Μετά από περίπου τρία έως πέντε λεπτά, θα μπορούμε να αφαιρέσουμε την λαδόκολλα από τα μπισκότα χωρίς πρόβλημα.
  5. Μόλις είμαστε σε θέση να τα αφαιρέσουμε από την λαδόκολλα, μπορούμε να τα τυλίξουμε γύρω από ένα ξύλινο ραβδί για να δημιουργήσουμε ένα φλάουτο. Επίσης μπορείτε να τα τυλίξετε γύρω από ένα μπολ ώστε να δημιουργήσετε μία φωλιά όπου μέσα μπορείτε να βάλετε παγωτό. Μπορούμε επίσης να τα βουτήξουμε στην σοκολάτα ή να κάνουμε σάντουιτς με δύο μπισκότα και ενδιάμεσα σοκολάτα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά για να σκληρύνει η σοκολάτα. Έτοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου