Σελίδες

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Λαζάνια σε φάκελο με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικο


Λαζάνια σε φάκελο με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικο

Υλικά:
  • 24 ζυμαρικά λαζάνια έτοιμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
  • 190γρ. χωριάτικο λουκάνικο
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές της σούπας sour cream
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά, με αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα (ντομάτας)
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
  1. Γεμίζουμε ένα ρηχό γυάλινο πυρέξ με ζεστό νερό και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Απλώνουμε μέσα τα λαζάνια και το αφήνουμε στην άκρη. Τα ελέγχουμε συχνά και τα ξεχωρίζουμε σε περίπτωση που κολλήσουν.
  2. Εντωμεταξύ, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο και τους σπόρους μάραθου μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους, περίπου 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το λουκάνικο στο τηγάνι. Το σοτάρουμε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, το κόβουμε (διαλύουμε), κατά την διάρκεια του μαγειρέματος. Το στραγγίζουμε.
  4. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το χτυπημένο αυγό, το τυρί ρικότα, 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, ξινή κρέμα, τη φρυγανιά, το βασιλικό και την ρίγανη. Ανακατεύουμε μέσα το μαγειρεμένο λουκάνικο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε τη σάλτσα μαρινάρα με την κρέμα γάλακτος σε ένα μεσαίο μπολ.
  7. Λαδώνουμε 2 πυρίμαχα σκεύη 25x35 εκατοστών και καλύπτουμε το κάτω μέρος τους με ένα λεπτό στρώμα σάλτσας.
  8. Μετά από περίπου 20 λεπτά, βγάζουμε τα λαζάνια από το νερό και τα απλώνουμε ανάμεσα σε χαρτοπετσέτες.
  9. Δουλεύοντας με 2 λαζάνια την φορά, βάζουμε το ένα λαζάνι πάνω στο άλλο (να μοιάζει με τη διασταύρωση δύο δρόμων).
  10. Βάζουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα λουκάνικου στο κέντρο των λαζανιών.
  11. Βάζουμε τις δύο πλευρές των λαζανιών στο κέντρο, πάνω από τη γέμιση, έτσι ώστε να την καλύπτει λίγο, πιέζοντας τη γέμιση ελαφρά.
  12. Διπλώνουμε τις άκρες των λαζανιών για να φτιάξουμε ένα τετράγωνο πακέτο.
  13. Βάζουμε τα λαζάνια στα έτοιμα σκεύη (6 ραβιόλια ανά σκεύος).
  14. Όταν φτιάξουμε όλα τα λαζάνια, σκεπάζουμε από πάνω με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι τυρί.
  15. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά ή περισσότερο μέχρι το τυρί να ροδίσει και η σάλτσα αφρίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου