Σελίδες

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Πατατοκροκέτες με μπέικον και τυρί τσένταρ


Πατατοκροκέτες με μπέικον και τυρί τσένταρ 
 
Ένα από τα αγαπημένα μου ορεκτικά. Όλοι λίγο πολύ έχουμε τιμήσει τις τυροκροκέτες και τις πατατοκροκέτες. Μου αρέσουν πολύ γιατί είναι πάρα πολύ εύκολες και αρέσουν πολύ στα παιδιά. Εντάξει, δεν είναι το ντελικάτο ορεκτικό που εντυπωσιάζει με την πρωτοτυπία του και την εκλεπτυσμένη γεύση του αλλά είμαι σίγουρη ότι όλοι θα ξετρελαθούν μαζί του.

Υλικά:
  • 2 φλιτζάνια κρύο πουρέ πατάτας
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 3/4 φλιτζανιού τυρί τριμμένο τσένταρ
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1/4 φλιτζανιού μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ξηρά ψίχουλα ψωμιού
  • λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
  1. Τοποθετούμε τον πουρέ πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ, τον αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα το αυγό, το τυρί, τα κρεμμύδια και το μπέικον. Πλάθουμε το μείγμα σε μπάλες. Τις κυλάμε στα ψίχουλα ψωμιού. Τις αφήνουμε να κάτσουν για 15 λεπτά.
  2. Σε μία φριτέζα, ζεσταίνουμε λάδι στους 190°C. Τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας, για 2 1/2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου