Σελίδες

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Κοτόπουλο Teriyaki


Κοτόπουλο Teriyaki
Ένα πασίγνωστο ασιατικό πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε στον σπίτι σας με πολύ απλό τρόπο. Στην συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιούμε γάστρα έτσι το μαγείρεμα γίνεται ακόμη πιο εύκολο χωρίς να χρειάζεται να το παρακολουθείτε συνέχεια. Επίσης το κοτόπουλο μαγειρεύεται ομοιόμορφα.
Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι ατμού ή noodles.
Κοτόπουλο Teriyaki. Δοκιμάστε το…
Υλικά:
  • 450γρ. κοτόπουλο σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι σάλτσα τεριγιάκι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε τον ζωμό κοτόπουλου, την σάλτσα τεριγιάκι, την καστανή ζάχαρη και τις σκελίδες σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ.
  1. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην σάλτσα και ανακατεύουμε.
  1. Ρίχνουμε το μείγμα κοτόπουλου σε μία γάστρα.
  1. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 4-6 ώρες ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά.
  1. Το σερβίρουμε πάνω από ζεστό μαγειρευμένο ρύζι με μία κουταλιά επιπλέον σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου