Πίτα πλεξούδα με μαρμελάδα κεράσι και σοκολάτα. Μοναδικά υπέροχη…
Υλικά:
- 340γρ. μαρμελάδα κεράσι
- 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
- 1/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1 πακέτο (2 φύλλα) κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας, αποψυγμένα στο ψυγείο
- 1/2 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή τεμαχισμένα κομμάτια σοκολάτας
- 1 αυγό
- ζάχαρη, για πασπάλισμα
- Μετράμε 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (ρίχνουμε λίγο νερό για να την αραιώσουμε) και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ. Χτυπάμε μέσα ελαφρά το καλαμποκάλευρο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και χωρίς κομμάτια.
- Ρίχνουμε το μείγμα με την μαρμελάδα σε μία μικρή κατσαρόλα. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει, άλλα 2-3 λεπτά. Το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει, στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη λαδόκολλα, ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε 25 εκατοστά τετράγωνο. Χρησιμοποιώντας ένα χάρακα χαράσσουμε 2 κάθετες γραμμές και πολλές οριζόντιες. Περίπου 12 έως 16, ανάλογα με το πόσο λεπτές θέλετε τις πλεξούδες σας.
- Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή περιστροφικό κόπτη, κόβουμε κατά μήκος των οριζόντιων γραμμών, ακριβώς στο αριστερό και δεξιό 1/3 της ζύμης. Αφήνουμε το κεντρικό τμήμα ανέπαφο και άκοπο.
- Μεταφέρουμε την λαδόκολλα με την ζύμη σε ένα ταψί.
- Απλώνουμε το μισό μείγμα μαρμελάδας ομοιόμορφα στο κεντρικό τμήμα της ζύμης. Πασπαλίζουμε με 1/4 φλιτζανιού κομμάτια σοκολάτας.
- Πιάνοντας μία-μία λωρίδα ζύμης πλέκουμε χιαστή , εναλλάσσοντας δεξιά και αριστερά για να σχηματίσουμε μια πλεξούδα. Τσιμπάμε τις άκρες των λωρίδων όταν τις ενώνουμε για να σφραγίζουν.
- Χτυπάμε το αυγό με 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό μέχρι να γίνει λείο. Αλείφουμε ένα λεπτό στρώμα αυγού πάνω στην ζύμη, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Ψήνουμε για 18 έως 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.
- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για το δεύτερο φύλλο ζύμης (η γέμιση θα κρατήσει στο ψυγείο για 2 ημέρες ή στην κατάψυξη για μέχρι ένα μήνα σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε την άλλη πίτα αργότερα).
Harrah's Atlantic City - Mapyro
ΑπάντησηΔιαγραφήHarrah's 동두천 출장마사지 Atlantic City is located in the marina 천안 출장안마 district 충청남도 출장샵 of Atlantic City, NJ 양산 출장마사지 and is minutes from the marina terminal and into Marina District. 익산 출장마사지