Σελίδες

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα λεμονιού


Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα λεμονιού 
 
Το κρέας είναι πάντα μία καλή επιλογή όταν θέλετε κάτι γρήγορο αλλά όχι πρόχειρο. Ταιριάζει σε πολλές περιστάσεις και αρέσει σχεδόν σε όλους. Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο ειδικά όταν δεν είναι παχιές. Η σάλτσα είναι πάρα πολύ απλή και έχει ως βάση το λεμόνι. Μπορείτε να προσθέσετε όποιο άλλο μυρωδικό ή καρύκευμα θέλετε.
Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα λεμονιού. Εύκολες και νοστιμότατες…
Υλικά:
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκκαλο (2.5 εκατοστά σε πάχος και 15 εκατοστά σε μήκος η κάθε μία)
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και την μουστάρδα μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με αλάτι και πιπέρι. Τις βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το κρέας να ψηθεί όσο θέλουμε. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις κρατάμε ζεστές.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την σάλτσα Worcestershire, το σχοινόπρασο και το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου