Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα λεμονιού. Εύκολες και νοστιμότατες…
Υλικά:
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
- 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκκαλο (2.5 εκατοστά σε πάχος και 15 εκατοστά σε μήκος η κάθε μία)
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και την μουστάρδα μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με αλάτι και πιπέρι. Τις βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το κρέας να ψηθεί όσο θέλουμε. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις κρατάμε ζεστές.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την σάλτσα Worcestershire, το σχοινόπρασο και το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου