Σελίδες

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Κοτόπουλο με μακαρόνια, σπανάκι και πιπεριές


Κοτόπουλο με μακαρόνια, σπανάκι και πιπεριές

Υλικά:
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες ή ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 170γρ. φρέσκο ​​σπανάκι
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 450γρ. ζυμαρικά Fettucini
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό κα την ρίγανη. Βουτάμε τα στήθη στο μείγμα αλευριού καλύπτοντας τα με αυτό.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι μέχρι να κάψει. Τοποθετούμε προσεκτικά το παναρισμένο κοτόπουλο στο λάδι για να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Δεν τα μαγειρεύουμε μέχρι το εσωτερικό τους.
  3. Απλώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο και το ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρικής (ή αλείφουμε με λίγο λάδι). Τοποθετούμε πάνω του τα στήθη κοτόπουλου και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σερβίρουμε.
  4. Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σκουπίζουμε το τηγάνι με μερικές χαρτοπετσέτες και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρουμε στο τηγάνι την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο για περίπου 2-3 ​​λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για ένα λεπτό.
  5. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει  μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 3-4 λεπτά.
  6. Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί την κρέμα γάλακτος και το καλαμποκάλευρο. Προσθέτουμε το σπανάκι, την κρέμα γάλακτος και το γάλα στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε το μείγμα μέχρι το σπανάκι αρχίσει να μαραίνεται. Ανακατεύουμε μέσα και την παρμεζάνα.
  7. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα στα βρασμένα και στραγγισμένα ζυμαρικά Fettucini. Βάζουμε από πάνω το πανέ κοτόπουλο και ρίχνουμε από πάνω περισσότερη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου