Σελίδες

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Μοσχαράκι κρασάτο με μανιτάρια



Νόστιμη συνταγή για μοσχαράκι κρασάτο με μανιτάρια
Ετοίμασε μία νόστιμη συνταγή για το μεσημεριανό τραπέζι με μοσχαράκι, φρέσκα μυρωδικά και μανιτάρια.
Υλικά που θα χρειαστείς:
1.200 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
100 ml ελαιόλαδο
500 γρ. μανιτάρια
2 μέτρια κρεμμύδια
1/2 κ.γλ. κόλιανδρο
2 σκελίδες σκόρδου
300 ml λευκό κρασί
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1/2 κ.γλ. μέλι
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. χοντροκομμένα φύλλα μαϊντανού
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε μεγάλο τηγάνι για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε το μοσχαράκι και βάζουμε τα κομμάτια σε μεγάλη κατσαρόλα που έχουμε αφήσει να κάψει καλά. Τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά για 2 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο (το άλλο μισό το χρησιμοποιήσαμε για τα μανιτάρια) και σοτάρουμε τα κομμάτια για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο, σοτάρουμε για άλλα δύο λεπτά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις σκελίδες σκόρδου. Συνεχίζουμε με το σοτάρισμα και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να κοχλάσει και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και ζεστό νερό που θα καλύψει τα κομμάτια μέχρι τη μέση τους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
Μόλις περάσουν, ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Παίρνουμε μία κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα με 4-5 κομμάτια μανιταριών και τα πολτοποιούμε στο blender με τη μουστάρδα, το λευκό ξίδι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις γίνουν μια λεία σάλτσα, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για ακόμα ένα λεπτό και στη συνέχεια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου