Υλικά:
- 1 μεγάλο τσουρέκι
- 1/2 φλιτζάνι βατόμουρα
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
- 4 αυγά
- 1 3/4 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
- 1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25×35 εκατοστών.
- Κόβουμε το τσουρέκι σε κομμάτια. Θα χρειαστούμε περίπου 8 φλιτζάνια.
- Απλώνουμε το μισό τσουρέκι ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού.
- Προσθέτουμε τα μισά βατόμουρα και φράουλες.
- Απλώνουμε από πάνω το τσουρέκι που έχει μείνει, τα βατόμουρα και τις φράουλες που έχουν μείνει.
- Χτυπάμε ελαφρά μαζί τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα. Ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από το τσουρέκι, φροντίζοντας να πάει σε όλα τα κομμάτια του τσουρεκιού.
- Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να το καλύψουμε και να το βάλουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας.
- Όταν είμαστε έτοιμοι να το ψήσουμε, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το κόβουμε μέσα στο μείγμα ώστε να ενωθεί με τα υλικά και να γίνει μικρά κομμάτια.
- Το βγάζουμε από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο βούτυρο ομοιόμορφα πάνω από την πουτίγκα.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Αν θέλουμε να έχει αρκετή υγρασία το ψήνουμε 30 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω και σερβίρουμε με σιρόπι (ότι σιρόπι θέλουμε).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου