Σελίδες

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα και μανιτάρια


steaks

Υλικά:
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3-5 χοιρινές μπριζόλες, χωρίς κόκκαλο και λίπος
  • αλατοπίπερο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 230γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κονσέρβα 430γρ. ντομάτες σε κύβους, στραγγισμένη
Χοιρινές μπριζόλες με ντομάτα και μανιτάρια
Εκτέλεση:
  1. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.  Προσθέτουμε τις χοιρινές μπριζόλες στο ζεστό τηγάνι και μαγειρεύουμε για 7 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τις χοιρινές μπριζόλες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα πιάτο στην άκρη και χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια στο τηγάνι. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και ψήνουμε για δέκα λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε που και που τα λαχανικά.
  3. Ανακατεύουμε μέσα και τις στραγγισμένες ντομάτες. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε πάλι τις μπριζόλες πίσω στο τηγάνι και τις  σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ακόμα. Η εσωτερική θερμοκρασία των μπριζόλων πρέπει να είναι περίπου 60°C όταν ψηθούν πλήρως.
  4. Σερβίρουμε τις χοιρινές μπριζόλες με το μείγμα ντομάτας και μανιταριών  στην κορυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου