Υλικά:
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3-5 χοιρινές μπριζόλες, χωρίς κόκκαλο και λίπος
- αλατοπίπερο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 230γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κονσέρβα 430γρ. ντομάτες σε κύβους, στραγγισμένη
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Προσθέτουμε τις χοιρινές μπριζόλες στο ζεστό τηγάνι και μαγειρεύουμε για 7 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τις χοιρινές μπριζόλες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα πιάτο στην άκρη και χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια στο τηγάνι. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και ψήνουμε για δέκα λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε που και που τα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε μέσα και τις στραγγισμένες ντομάτες. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε πάλι τις μπριζόλες πίσω στο τηγάνι και τις σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ακόμα. Η εσωτερική θερμοκρασία των μπριζόλων πρέπει να είναι περίπου 60°C όταν ψηθούν πλήρως.
- Σερβίρουμε τις χοιρινές μπριζόλες με το μείγμα ντομάτας και μανιταριών στην κορυφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου