Σελίδες

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ριζότο με ντομάτες, σπανάκι και βασιλικό


Ριζότο με ντομάτες, σπανάκι και βασιλικό

Υλικά:
  • 2-1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3/4 φλιτζανιού ρύζι για ριζότο
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 ντομάτες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι
  • 1 χούφτα βασιλικό
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:
  1. Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου σε μία κατσαρόλα να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή και τον κρατάμε ζεστό.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, στη συνέχεια, προσθέτουμε το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιαφανές, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, στη συνέχεια, σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι, στη συνέχεια, ανακατεύουμε για να καλυφθεί με  βούτυρο. Σβήνουμε με το κρασί, στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο από το ρύζι. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι.  Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλος πριν προσθέσουμε περισσότερο.
  4. Όταν έχει μείνει 1/4 από τον ζωμό, προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον βασιλικό μαζί με την τελευταία προσθήκη ζωμού και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε μέσα το τυρί παρμεζάνα και στη συνέχεια προσθέτουμε περισσότερο αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου