Σελίδες

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο και αρακά


salata_araka_01


Υλικά:
Για 4 μερίδες
  • 450γρ. φιογκάκια ζυμαρικά
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο ή λευκό κρεμμύδι
  • 3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
  • 60-140 γρ. τόνο κονσέρβας σε νερό, στραγγισμένο
  • 1/2 χυμό λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο άνηθο ή φρέσκο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει. Αλατίζουμε το νερό και βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν aldente. Ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε τον αρακά και αφήνουμε στην φωτιά για 30 δευτερόλεπτα. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τον αρακά. Αν θέλουμε σαλάτα ζυμαρικών σε θερμοκρασία δωματίου, δεν ξεπλένουμε. Αν θέλουμε κρύα σαλάτα ζυμαρικών, ξεπλένουμε με κρύο νερό.
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και τον αρακά, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι όλα μαζί να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα και αναμειγμένα καλά. Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμη να την σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου