Σελίδες

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Cupcakes σοκολάτας με γέμιση κρέμας Cheesecake


sokolata 
 


Υλικά:
Για τα cupcakes :
  • 2 φλιτζάνια (1 πακέτο 340γρ.) ημίγλυκα δάκρυα σοκολάτας
  • 1 1/2 φλιτζάνι (187γρ. ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 φλιτζάνι νερό
Για τη γέμιση cheesecake:
  • 170γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Eκτέλεση:
Για τα cupcakes :
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Θα χρησιμοποιήσουμε δύο φόρμες για cupcakes με 16 φορμάκια από χαρτί.
  1. Τοποθετούμε 1/2 φλιτζάνι δάκρυα σοκολάτας σε ένα μπολ (κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων) και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 45 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Αν δεν λιώσει εντελώς, το ξαναβάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει λείο. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  1. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε δυνατά, τη ζάχαρη, το λάδι, το αυγό και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής μάζα. Ρίχνουμε μέσα και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε. Βαθμιαία προσθέτουμε το μείγμα αλευριού, με εναλλαγές λίγου νερού. Το μείγμα θα πρέπει να μην είναι παχύρευστο αλλά να ρέει εύκολα.
Για τη γέμιση:
  1. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη ,το αυγό και το αλάτι έως ότου γίνουν αφρός. Ρίχνουμε μέσα και 1 φλιτζάνι δάκρυα σοκολάτας.
  1. Γεμίζουμε με το μείγμα cupcakes κάθε χάρτινο φορμάκι σχεδόν μέχρι πάνω. Παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση τυρί- κρέμα και την βάζουμε πάνω στο μείγμα. Με το κουτάλι σπρώχνουμε προς τα μέσα την γέμιση cheesecake. Ψήνουμε για 20 έως 25 λεπτά, ή μέχρι όταν θα τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο του cupcake αυτό να βγαίνει καθαρό. Ενώ είναι ακόμα ζεστά, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι δάκρυα σοκολάτας πάνω στα cupcakes. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά, ή μέχρι τα δάκρυα σοκολάτας να λιώσουν, στη συνέχεια απλώνουμε την σοκολάτα πάνω στα cupcakes. Τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου