Σελίδες

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Αβγόφετες από την Πορτογαλία (Rabanadas)

περιγραφή
Οι αβγόφετες είναι ένα πιάτο γνωστό διεθνώς, αλλά οι Πορτογάλοι τις έχουν μετατρέψει στις πορτογαλέζικες "Rabanadas" προσθέτοντας απλώς κρασί πόρτο. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά είναι νοστιμότατο πιάτο.



υλικά (4-5 Μερίδες)

1 μπαγιάτικη μπαγκέτα ή ψωμί του τοστ
1 l γάλο
3 κουταλιές της σούπας μέλι
4 αβγά
1 κουταλιά της σούπας κρασί πόρτο
1/2 βιολογικό λεμόνι
500 ml σπορέλαιο
500 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια κανέλα
προετοιμασία

Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 cm. Ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε το μέλι ανακατεύοντας έως ότου λιώσει. Ξύστε τη φλούδα του μισού λεμονιού και ρίξτε την στο γάλα μαζί με το κρασί πόρτο. Χτυπήστε τα αβγά με το σύρμα και βάλτε τα σε ένα βαθύ πιάτο. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο, ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το σπορέλαιο.

 Πρώτα βουτήξτε τις φέτες του ψωμιού στο γάλα. Στη συνέχεια, περάστε τις φέτες του ψωμιού από το αβγό, γυρνώντας τις και από τις δύο πλευρές. Βάλτε τις φέτες σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε τις και από τις δύο πλευρές έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Εάν θέλετε, περάστε τις φέτες από το μίγμα ζάχαρης και κανέλας.

Σερβίρονται ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου