Σελίδες

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ντολμαδάκια Γιαλαντζί



Υλικά:

  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/3 ματσάκι άνιθο
  • 1 βάζο κληματόφυλλα
  • 1 φλυτζάνι ρύζι
  • 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1 λεμόνι
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1/2 κουταλάκι δυόσμο ξηρό ή 2 κουταλάκια φρέσκο
  •  αλάτι

Εκτέλεση:


  • Πλένετε τα φύλλα
  • Βάζετε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά με το μισό λάδι και ανακατεύετε
  • Παίρνετε μία κουταλιά από το μείγμα και γεμίζετε κάθε φύλλο και τα διπλώνετε
  • Σε μία κατσαρόλα στρώνετε μερικά φύλλα που δεν θα χρησιμοποιήσετε
  • Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια στη σειρά
  • Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι
  • Προσθέτετε νερό να σκεπάζει τα ντολμαδάκια
  • Τοποθετείτε πάνω από τα ντολμαδάκια ένα πιάτο ώστε να τα πιέζει για να μην ανοίξουν με το μαγείρεμα
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα
  • Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου