Υλικά:
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 1/3 ματσάκι άνιθο
- 1 βάζο κληματόφυλλα
- 1 φλυτζάνι ρύζι
- 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 1 λεμόνι
- 3 κρεμμύδια τριμμένα
- 1/2 κουταλάκι δυόσμο ξηρό ή 2 κουταλάκια φρέσκο
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Πλένετε τα φύλλα
- Βάζετε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά με το μισό λάδι και ανακατεύετε
- Παίρνετε μία κουταλιά από το μείγμα και γεμίζετε κάθε φύλλο και τα διπλώνετε
- Σε μία κατσαρόλα στρώνετε μερικά φύλλα που δεν θα χρησιμοποιήσετε
- Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια στη σειρά
- Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι
- Προσθέτετε νερό να σκεπάζει τα ντολμαδάκια
- Τοποθετείτε πάνω από τα ντολμαδάκια ένα πιάτο ώστε να τα πιέζει για να μην ανοίξουν με το μαγείρεμα
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα
- Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου