Σελίδες

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μακαρονάδα του Ψαρά



Υλικά:

  • 2 κονσέρβες τοματάκια
  • 1 πιπερίτσα καφτερή
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • ½ κιλό γαρίδες
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 15-20 μύδια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε


Εκτέλεση:

  • Καθαρίζετε τα μύδια πολύ καλά από τα "μαλλιά"
  • Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνετε να βράσουν
  • Όταν ανοίξουν τα αφήνετε λίγο ακόμα και τα σουρώνετε
  • Χωρίζετε τη σάρκα από τα όστρακα και τα αφήνετε στην άκρη
  • Πλένετε τις γαρίδες
  • Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει
  • Ρίχνετε τις γαρίδες
  • Βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν
  • Στραγγίζετε και τους αφαιρείτε το κέλυφος της ουράς και το κεφάλι
  • Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί
  • Ρίχνετε την ντομάτα, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά
  • Εάν χρειάζεται αλατοπιπερώνετε
  • Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες και ψήνετε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους
  • Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά ρίχνετε το μαϊντανό
  • Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
  • Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
  • Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  • Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
  • Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
  • Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε
  • Ρίχνετε τη σάλτσα με τα μύδια και τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου