Σελίδες

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Χταπόδι με Μακαρονάκι Κοφτό



Υλικα:

  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1 κονσέρβα τοματάκια
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 μέτριο χταπόδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 πακέτο μακαρονάκι κοφτό

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζετε το χταπόδι
  • Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
  • Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε
  • Ρίχνετε και το χταπόδι
  • Σβήνετε με κρασί
  • Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ
  • Προσθέτετε τον μαϊντανό
  • Αλατοπιπερώνετε
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
  • Όταν είναι έτοιμο βγάζετε το χταπόδι και προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό
  • Μόλις βράσει ρίχνετε το μακαρονάκι και αφήνετε να βράσει
  • Μόλις γίνει και το μακαρονάκι ψιλοκόβετε το χταπόδι και το ρίχνετε και αυτό στην κατσαρόλα
  • Ανακατεύετε και σερβίρετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου