Υλικα:
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1 κονσέρβα τοματάκια
- 1 ποτηράκι κρασί
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλυτζάνι λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- 1 μέτριο χταπόδι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
Εκτέλεση:
- Καθαρίζετε το χταπόδι
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
- Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε
- Ρίχνετε και το χταπόδι
- Σβήνετε με κρασί
- Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ
- Προσθέτετε τον μαϊντανό
- Αλατοπιπερώνετε
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
- Όταν είναι έτοιμο βγάζετε το χταπόδι και προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό
- Μόλις βράσει ρίχνετε το μακαρονάκι και αφήνετε να βράσει
- Μόλις γίνει και το μακαρονάκι ψιλοκόβετε το χταπόδι και το ρίχνετε και αυτό στην κατσαρόλα
- Ανακατεύετε και σερβίρετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου