Σελίδες

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Γιούλμπασι



Υλικά:

  • ½ κιλό αρνίσιο μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρές μερίδες
  • ½ κιλό χοιρινό μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
  • ½ κιλό μοσχαρίσια σπάλα, χωρίς κόκαλο, κομμένη σε μερίδες
  • 3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. καλή κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 - 3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα κομμάτια κρέατος, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τους κύβους τυριού, το δεντρολίβανο, τις ροδέλες πιπεριάς, την πάπρικα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Κόβουμε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας και στο κέντρο τους αδειάζω το μείγμα. 
  • Μαζεύουμε τις άκρες της προς τα πάνω και τις δένουμε με ένα σπάγκο, σφικτά, σαν πουγκί. 
  • Βάζουμε το πουγκί σε άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας και το δένω με τον ίδιο τρόπο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βάζουμε το πακέτο με το φαγητό στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού και το ψήνουμε για 2½ ώρες.
  • Προσέχουμε να μην χαθούν οι ζωμοί  και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου